Sposób przygotowania:
Lekki wiosenny gulasz z kurczaka z kopytkami
Kurczaka kroimy w mniejsze kawałki, doprawiamy solą oraz pieprzem. W rondelku rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy kurczaka i obsamażamy z każdej strony. Dodajemy warzywa z bukietu wiosennego Hortex, mieszamy i podsmażamy ok 3 minuty. Całość zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem 20 minut. Ugotowane ziemniaki i kawałek buraka przeciskamy przez praskę do ziemniaków, dodajemy jajko, mąkę i odrobinę soli. Wyrabiamy gładkie ciasto na kopytka. Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i rozkładamy na tacy do ostygnięcia. Gulasz z kurczakiem zabielamy jogurtem i ewentualnie zagęszczamy odrobiną mąki. Dodajemy świeży, posiekany koperek. Gulasz podajemy z kopytkami buraczanymi. Smacznego!