Sposób przygotowania:
Gulasz z kurczakiem i warzywami
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i oprószyć pieprzem i curry. Papryki pokroić w paseczki, marchew i pietruszkę w cienkie plasterki, pora w talarki, cebulę i pomidorki w kostkę (mniejsze zostawić w całość lub połówki). Różyczki kalafiora podzielić i umyć. W garnku podsmażyć kurczaka, aby się zrumienił, podsypać mąką, podsmażyć i następnie wyjąć go i odstawić. W tym samym garnku podsmażyć cebulę i pora, gdy się zeszklą dodać marchewkę oraz pietruszkę, a po chwili paprykę. Podsmażać aż lekko zmiękną. Całość zalać bulionem, gotować do miękkości, kilka minut przed końcem gotowania, wrzucić mięso oraz kalafiora. Doprawić solą, pieprzem i ewentualnie jeszcze curry. Zalać śmietanką i podawać z ryżem lub pieczywem.