anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Bogracz z mięsa wieprzowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczny i uwielbiany przez moją rodzinę. Staram się go robić często, bo moja rodzina za nim szaleje.

Bogracz z mięsa wieprzowego Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bogracz z mięsa wieprzowego

 

  • 1 kg mięsa wieprzowego(może być z łopatki)
  • 60 dag pieczarek
  • 1 słoiczek papryki marynowanej
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki oleju
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa kucharek
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Bogracz z mięsa wieprzowego
Do garnka wlać olej, gdy się zagrzeje dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją na złoty kolor. Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli, smażyć do miękkości, co jakiś czas podlewać wodą, aby się nie przypaliło.

Na odrobinie tłuszczu usmażyć pokrojone pieczarki (ja dodałam pieczarki mrożone, ponieważ zapomniałam wcześniej kupić, a miałam w zamrażarce). Gdy mięso będzie miękkie dodać usmażone pieczarki i odsączoną z wody paprykę. Gdy zacznie się gotować dodać koncentrat i przyprawami doprawić do smaku.

Margarynę rozgrzać, dodać mąkę i zrumienić. Zasmażkę dodać do mięsa, aby zagęścić.
Bogracz z mięsa wieprzowego
Na sam początek należy zeszklić cebulkę i dodać mięso
Bogracz z mięsa wieprzowego
Później dodajemy kolejne składniki wymienione w przepisie.

Tagi:

dania mięsa