Sposób przygotowania:
Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką
Łopatkę myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki około 2-3 cm. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, przesmażamy, oprószamy mąką, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy 3-4 minuty mieszając.
Zalewamy mięso około 700 ml wody i gotujemy przez 30 minut (w razie potrzeby dolewamy wody) Cebulę obieramy i kroimy w plastry, dodajemy do gulaszu.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i majeranek gotujemy 5 minut.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paseczki, cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do gulaszu - gotujemy przez kwadrans.
Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zalewamy mięso około 700 ml wody i gotujemy przez 30 minut (w razie potrzeby dolewamy wody) Cebulę obieramy i kroimy w plastry, dodajemy do gulaszu.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i majeranek gotujemy 5 minut.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paseczki, cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do gulaszu - gotujemy przez kwadrans.
Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.