Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką na pomidorowo to propozycja na obiad dla całej rodziny.

Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką

 

Sposób przygotowania:

Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką
Łopatkę myjemy, osuszamy i kroimy w mniejsze kawałki około 2-3 cm. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso, przesmażamy, oprószamy mąką, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem, przesmażamy 3-4 minuty mieszając.

Zalewamy mięso około 700 ml wody i gotujemy przez 30 minut (w razie potrzeby dolewamy wody) Cebulę obieramy i kroimy w plastry, dodajemy do gulaszu.

Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę słodką i majeranek gotujemy 5 minut.

Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paseczki, cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do gulaszu - gotujemy przez kwadrans.

Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką
mięso myjemy, osuszamy kroimy i przekładamy na rozgrzany olej
Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką
oprószamy mąką, przesmażamy dodajemy liśc laurowy i ziele angielskie
Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką
zalewamy wodą i gotujemy przez około 30 minut
Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką
dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek i paprykę
Wieprzowy gulasz z cukinią i zieloną papryką
na koniec dodajemy warzywa i podduszamy razem przez kwadrans