iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Rolada z indyka

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taką roladę można podawać również na zimno na kanapki, o ile zostanie, bo jest bardzo pyszna i soczysta.

Rolada z indyka

Składniki:

Rolada z indyka

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka

ETAP 1:

Mięso z indyka kroimy na porcje, każdy rozcinamy tak, aby powstała płaska duża powierzchnia.

Każdy z nich rozbijamy młotkiem, ma powstać cienki płat, oprószamy solą, pieprzem oraz paprykami.

Przesmażamy plastry pieczarek razem z cebulą w piórkach i posiekanym czosnkiem.

Farsz wykładamy na plastrach mięsa. Następnie posypujemy serem. Zwijamy w rulon.

Każdą roladkę moczymy w rozkłóconych jajkach oraz panierujemy w bułce.

Smażymy na złoto na wolnym ogniu. Chwilę dajemy odpocząć roladkom i kroimy.


Tagi:

danie mięso