ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Gulasz z parówek Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz na jesienne dni.

Gulasz z parówek Eweliny

Składniki:

Gulasz z parówek Eweliny

 

  • 6 cienkich parówek
  • 2 cebule
  • pół opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
  • 500 ml soku pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka zielona
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Gulasz z parówek Eweliny
Parówki kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w pióra. Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy. Wrzucamy mrożoną marchew z groszkiem. Przykrywamy i trzymamy na małym ogniu do momentu aż warzywa rozmrożą się. Wtedy dodajemy parówki oraz cebulę i smażymy wszystko razem uprzednio doprawiając solą do smaku. Gdy cebula będzie złocista a parówki przysmażone wlewamy na patelnię sok pomidorowy, solimy, pieprzymy i dusimy wszystko razem aż część wody nie odparuje. Gotowy gulasz wykładamy na talerze, posypujemy go posiekaną natką pietruszki. Podajemy z pieczywem.