Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz z kalafiorem i pieczarkami jest bardzo smaczny.

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem
Umyte mięso osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, zrumienić, w międzyczasie dodać pokrojoną cebulę, czosnek, zeszklić. Następnie przełożyć do rondla wlać 1,5-2 szklanki wody, dodać przyprawy i dusić do miękkości mięsa. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso, poddusić pokrojone pieczarki, połączyć z mięsem. Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, dodać domięsa, zagotować. Na końcu wsypać blanszowane różyczki kalafiora, doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać. Gulasz podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem
Pokrojone w kostkę mięso zrumienić na oleju
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem
Na tłuszczu po smażeniu mięsa poddusić pokrojone pieczarki
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem
Połączyć z pół miękkim mięsem i dusić do miękkości
Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem
Wsypać blanszowane różyczki kalafiora wymieszać zagotować