gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Gulasz z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobry gulasz. Nie robi się go długo a naprawdę danie może być w menu na niejedną imprezę rodzinną. Polecam :D

Gulasz z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z pieczarkami i papryką

 

  • 2 cebule
  • 1,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka)
  • 70 dag pieczarek
  • słoiczek papryki marynowanej
  • kucharek do smaku
  • sól, pieprz
  • przyprawa do gulaszu
  • ok. 1 l wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • ZASMAŻKA
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki margaryny

Sposób przygotowania:

Gulasz z pieczarkami i papryką
Mięso pokroić w grubą kostkę. Cebulkę poszatkować i podsmażyć na oleju na dużej patelni lub rondlu. Następnie dodać pokrojone mięso, troszkę posolić, smażyć na pół miękko. W między czasie przygotować pieczarki, pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać do mięsa, zalać wodą i gotować do miękkości. Pod koniec dodać paprykę ze słoika. Na margarynie zrobić zasmażkę z mąką. Dodać do mięsa i przyprawić wg uznania.
Gulasz z pieczarkami i papryką
Do zeszklonej cebulki dodać mięso i podsmażać.
Gulasz z pieczarkami i papryką
Następnie dodać do mięsa pokrojone i usmażone pieczarki
Gulasz z pieczarkami i papryką
Paprykę marynowaną wyjąć ze słoiczka i dodać do miski.