Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Do jogurtu dodajemy tymianek, paprykę słodką, curry, sól i pieprz. Mieszamy. Wrzucamy mięso na marynaty o wstawiamy na noc do lodówki.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Wrzucamy mięso i podsmażamy przez chwilę, a następnie przekładamy do garnka. Podlewamy wodę i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Dodajemy natkę pietruszki oraz świeże zmielony pieprz. Dodajemy również mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy i wyłączamy.
Do jogurtu dodajemy tymianek, paprykę słodką, curry, sól i pieprz. Mieszamy. Wrzucamy mięso na marynaty o wstawiamy na noc do lodówki.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Wrzucamy mięso i podsmażamy przez chwilę, a następnie przekładamy do garnka. Podlewamy wodę i dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Dodajemy natkę pietruszki oraz świeże zmielony pieprz. Dodajemy również mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy i wyłączamy.