patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Gulasz z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i bardzo latwy w przygotowaniu gulasz z kurczaka z dodatkiem pieczarek oraz ogórków kiszonych. Polecam podawać np. z kotletami ziemniaczanymi.

Gulasz z kurczaka Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz z kurczaka

 

Marynata do mięsa

  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • Pieprz i sól do
  • 2 łyżki sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Gulasz z kurczaka
Filet z kurczaka myję a następnie kroję w kostkę. W miseczce mieszam składniki marynaty do mięsa. Wszystko mieszam ze sobą, marynuje mięso. Wkładam do lodówki na ok 30 min.

Pieczarki myję a następnie kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej dodaję pieczarki, następnie doprawiam solą i pieprzem. Smażę na rumiano. Ogórki konserwowe kroję w kostkę.

Mięso wyjmuję z lodówki na patelni po pieczarkach smażę mięso na rumiano. Następnie wszystkie składniki dodaję do garnka. Wlewam ok 2 szklanki wody. Duszę ok 10 min.

Międzyczasie natkę kroję bardzo drobno dodaję do pieczarek. Następnie dodaje ok 150 ml przecieru pomidorowego. Doprawiam solą i pieprzem.

Następnie dodaję fix do gulaszu jeśli nie jest wystarczająco gęsty. Duszę jeszcze ok 20 min. Podaję z kaszami lub kotletami ziemniaczanymi.
Gulasz z kurczaka
Mięso z kurczaka zamarynowane smażę na rumiano.
Gulasz z kurczaka
Pieczarki myję a nastepnie kroję w kostkę.
Gulasz z kurczaka
Następnie dodaję pokrojone ogorki kiszone.
Gulasz z kurczaka
Następnie do mięsa dodaję pieczarki podsmażone.
Gulasz z kurczaka
Następnie podlewam wodą.