Sposób przygotowania:
Żołądki duszone z pieczarkami
Żołądki płuczemy bardzo dokładnie pod bieżącą wodą. Wrzucamy je do garnka i zalewamy zimną wodą. Dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy przez 30 minut.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do żołądków. Gotujemy kolejne pół godziny. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy danie do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Dodajemy mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości wody oraz śmietanę. Zagotowujemy i wyłączamy.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w ćwiartki i dodajemy do żołądków. Gotujemy kolejne pół godziny. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy danie do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.
Dodajemy mąkę rozrobioną w niewielkiej ilości wody oraz śmietanę. Zagotowujemy i wyłączamy.