Sposób przygotowania:
Gulasz z piersią z kurczaka
Pierś z kurczaka należy opłukać, wykroić tłuszcz oraz kostki i pokroić w niewielkie kawałki. Następnie przełożyć je do miski i obtoczyć w przyprawie do gulaszu- zużyć całe opakowanie (moim zdaniem najlepsza jest przyprawa do gulaszu Prymat). Przygotowane kawałki piersi wrzucić na rozgrzany olej (może być patelnia, ale również od razu garnek). Podsmażyć kurczaka, aż się zarumieni.Cebulę należy pokroić w kostkę, paprykę w paski, a pieczarki w plasterki.Obsmażonego kurczaka wyjmujemy na talerz i na tym samym oleju podsmażamy warzywa. Następnie należy wymieszać warzywa razem z kurczakiem w jednym garnku, dodać pół szklanki wody, przyprawę warzywną, koper i dusić około 10 min na wolnym ogniu. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy ( musi być dobry, żeby zagęścił potrawę), około 2- 3 łyżki stołowe. Mieszamy i gotujemy kilka minut, mieszając. Tak przygotowany gulasz podawać można z ugotowanymi ziemniakami lub kaszą gryczaną.