zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Gulasz z szybkowaru

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Gulasz bez dodatku tłuszczu, smakuje jak tradycyjny

Gulasz z szybkowaru Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z szybkowaru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z szybkowaru
Umyty karczek pokroić na kawałki, większe niż przy tradycyjnym gulaszu, włożyć do szybkowaru. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, marchew przeciąć wzdłuż, dołożyć do mięsa. Dodać przyprawy, przemieszać i zalać wodą, tak aby całość była nią zakryta. Gotować od momenty wzrostu ciśnienia 20 minut. Odstawić z kuchenki, i czekać aż spadnie ciśnienie. Następnie przełożyć do niższego naczynia , uzupełnić wodą jeśli jest taka potrzeba i zagęścić wodą z mąką, lub dodać śmietankę. Najlepiej smakuje z kaszą i kiszonym ogórkiem.
Gulasz z szybkowaru
Umyty karczek pokroić na kawałki, większe niż przy tradycyjnym gulaszu
Gulasz z szybkowaru
Dodać przyprawy, przemieszać i zalać wodą, tak aby całość była nią zakryta.
Gulasz z szybkowaru
Następnie przełożyć do niższego naczynia , uzupełnić wodą