Sposób przygotowania:
Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Nastawiamy wodę w garnku, solimy i gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Wtedy dodajemy pieczarki pokroje w plasterki.
Wlewamy na patelnię śmietankę, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą i dusimy, aż sos zgęstnieje. Dodajemy natkę pietruszki oraz ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty.
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Wtedy dodajemy pieczarki pokroje w plasterki.
Wlewamy na patelnię śmietankę, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą i dusimy, aż sos zgęstnieje. Dodajemy natkę pietruszki oraz ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty.