Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem pomidorowo-serowym
Makaron wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy go al dente. Odcedzamy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy lub przepuszczamy przez praskę. Paprykę kroimy w paseczki.
Szklimy cebulę na rozgrzanej oliwie, następnie dorzucamy czosnek i paprykę. Dusimy przez kilka minut, aż papryka zmięknie.
Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy ser mozarella pokrojony w kostkę. Dusimy cały czas mieszając do momentu, aż się rozpuści.
Wrzucamy do sosu ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze przez minutę. Gotowe danie posypujemy startym parmezanem oraz kaparami.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy lub przepuszczamy przez praskę. Paprykę kroimy w paseczki.
Szklimy cebulę na rozgrzanej oliwie, następnie dorzucamy czosnek i paprykę. Dusimy przez kilka minut, aż papryka zmięknie.
Dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy ser mozarella pokrojony w kostkę. Dusimy cały czas mieszając do momentu, aż się rozpuści.
Wrzucamy do sosu ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze przez minutę. Gotowe danie posypujemy startym parmezanem oraz kaparami.