Nataliag339

Nataliag339

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Gulasz z wątróbki drobiowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nigdy w dzieciństwie nie przepadałam za wątróbką, ale ten gulasz lubię zarówno ja jak i mój pięciolatek

Gulasz z wątróbki drobiowej

Składniki:

Gulasz z wątróbki drobiowej

 

  • 70 dag wątróbki drobiowej
  • 1 średnia cebula
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz
  • liść laurowy
  • przyprawa ziołowa uniwersalna

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki drobiowej
Wątróbkę umyć, oczyścić z żyłek i błonek, pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Do cebuli dodać przygotowane mięso, doprawic przyprawami i podsmażyc, aż wątróbka zmieni kolor. Podlac niewielka ilości wody i dusić pod przykryciem ok. 20 minut. W przypadku, gdy woda wyparuje dodać trochę smalcu. Podawać z ziemniakami i sezonową surówką.