Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków drobiowych
Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pokrojoną cebulę przełożyć do garnka. Wlać wodę, dodać liski laurowe i zagotować. Następnie wrzucić pokrojone żołądki.
Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem na średnim ogniu aż żołądki zmiękną ok 1 godzinki. Następnie obrać marchewkę i pokroić w plasterki lub jak duża to w półplasterki.
Dodać do żołądków i dusić jeszcze ok 30minut az marchewka i żółądki będą mieciutkie. Gdyby płyn podczas duszenia za bardzo odparował należy dolać wody.
Mąkę wymieszać z odrobiną wody i zagęścić sos. Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba i dodac posiekana natkę pietruszki. Gotowy gulasz podałam z kaszą jęczmienną i ogórkiem kiszonym.
Pokrojoną cebulę przełożyć do garnka. Wlać wodę, dodać liski laurowe i zagotować. Następnie wrzucić pokrojone żołądki.
Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem na średnim ogniu aż żołądki zmiękną ok 1 godzinki. Następnie obrać marchewkę i pokroić w plasterki lub jak duża to w półplasterki.
Dodać do żołądków i dusić jeszcze ok 30minut az marchewka i żółądki będą mieciutkie. Gdyby płyn podczas duszenia za bardzo odparował należy dolać wody.
Mąkę wymieszać z odrobiną wody i zagęścić sos. Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba i dodac posiekana natkę pietruszki. Gotowy gulasz podałam z kaszą jęczmienną i ogórkiem kiszonym.