Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem
Żołądki umyć,włożyć do garnka,zalać wodą,posolić,dodać 4 liście laurowe,8 ziarenek ziela angielskiego i gotować przez godzinę. Wyjąć żołądki z wywaru ( wywar zachować na zupę ) łyżką cedzakową. Ostudzone żołądki pokroić. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Z dyni usunąć pestki i skórę. Miąższ dyni pokroić w kostkę. Z brokuła odciąć różyczki. Resztę brokuła można wykorzystać do zupy jarzynowej. W garnku zagotować wodę z solą i cukrem. Do wrzątku dodać różyczki brokuła i gotować około 8 minut,aż brokuł będzie miękki ale nie rozgotowany. Ugotowane brokuły odlać na sicie i przelać zimną wodą. W brytfance rozgrzać olej,dodać pokrojone żołądki,pozostałe liście laurowe,ziele angielskie i przesmażyć. Do żołądków dodać cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Do gulaszu przyprawę do gulaszu.paprykę,czosnek,sól i pieprz. Całość podlać wodą i dusić pół godziny. Do żołądków dodać pokrojoną dynię i chwilę dusić aż będzie miękka ale nie rozgotowana. Mąkę wymieszać z odrobiną wody wlać do gulaszu i zagotować. Do gotowego gulaszu dodać ugotowane brokuły i podgrzać. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Gulasz podawać z makaronem. Smacznego!