smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Gulasz z żołądków drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z żołądków drobiowych z warzywami. Brzmi może strasznie , ale smak wspaniały. Podawać można z ryżem, makaronem lub ziemniakami.

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych

 

  • 500 g żołądków drobiowych
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • kawałek selera
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 mały por
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych
1. Żołądki umyć, oczyścić dokładnie i pokroić na mniejsze kawałki.Zalać wodą i gotować około 20 minut. Odcedzić. 2. Na patelni roztopić masło i smażyć żołądki do zarumienia, a następnie dodać pokrojony seler naciowy,por oraz startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, seler i pietruszkę. Podsmażać kilka chwil. 3. Wszystko zalać pomidorami, bulionem doprawić i dusić pod przykryciem, aż nasze żołądki będą miękkie. 4. Natkę pietruszki posiekać i dodać na końcu do gulaszu. Wymieszać.