Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Gulasz z żołądków drobiowych wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z żołądków drobiowych wg Megg

 

  • 40 dag żołądków drobiowych
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 cebula
  • 400 ml bulionu
  • 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz z żołądków drobiowych wg Megg
Żołądki umyć, zalać wodą, dodać sól i gotować 40 min. Po tym czasie żołądki odcedzić, wystudzić i pokroić na małe kawałeczki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oleju, dodać żołądki, sos sojowy oraz przyprawę do kurczaka i wszystko razem chwilę podsmażać. Podsmażone żołądki ze cebulą przełożyć do gorącego bulionu, dodać koncentrat pomidorowy i dusić na małym ogniu 20 min. Mąkę rozmieszać ze śmietaną i zalać gulasz, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem i solą. Tak przygotowany gulasz z żołądków drobiowych podawać z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem.
Gulasz z żołądków drobiowych wg Megg
Gulasz z żołądków drobiowych wg Megg
Gulasz z żołądków drobiowych wg Megg
Gulasz z żołądków drobiowych wg Megg