Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków drobiowych
Umyte i oczyszczone żołądki podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę podsmażamy.Wlewamy ok. 1 litra wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, trochę magi i dusimy do miękkości. Gdy żołądki będą miękkie dodajemy mieszankę warzyw doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rozrabiamy mąkę i śmietanę z odrobiną wody i zagęszczamy gulasz. Zagotowujemy i gulasz jest gotowy do podania.
luna
Pyza
Jojo
zewa
Można zrobić większą ilość żołądków, włożyć do słoików i zapasteryzować. Ja tak robiłam, gdy mój mąż był w delegacji, otwierał słoik i w kilka chwil miał gorące danie. Jeżeli tylko jedna osoba w rodzinie lubi potrawę, którą można przechowywać w słoikach to prponuję ten sposób.
Jojo
zewa
W ten sposób można robić wiele potraw:np. gulasz mięsny, pulpety, gulasz warzywny, zupy, sosy a nawet usmażone kawałki mięsa z ty, że mięso trzeba pasteryzoać dwa razy. Jeśli moja rada się przyda, to się cieszę.