lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gulaszowa na winie białym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mamy luty , jak wiadomo jest mrożnie , więc postanowiłam coś z tym zrobić . Dzisiaj najem się do syta , przy tym rozgrzeje się i posmakuje różnych smaków.

Gulaszowa na winie białym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulaszowa na winie białym

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 10 ziemniaków
  • groszek z marchewką 300 gram
  • olej rzepakowy do smażenia
  • imbir mielony 1-2 łyżeczki do posypania łopatki
  • łyżeczka ostrej papryki mielonej
  • pieprz biały mielony
  • sól morska do smaku młynek
  • wino wytrawne białe 150 ml
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Gulaszowa na winie białym
1. Łopatkę myjemy kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie , polewamy olejem i smażymy. 2. Do miseczki wsypujemy paprykę mieloną , imbir mielony , pieprz mielony, sól z młynka , mieszamy i taka mieszanką doprawiamy mięso na patelni . 3. Obsmażamy mięso do zarumienienia i podlewamy winem . 4. Gotujemy pod pokrywką do czasu , aż mięso zmięknie . 5. Ziemniaki obieramy w kostkę, dodajemy warzywa ze słoika i gotujemy z 40 minut na końcu dodajemy przecier pomidorowy . 6 . Zupa wyjdzie dość pikantna i rozgrzewająca, gama smaków przypadnie każdemu do gustu .
Gulaszowa na winie białym
Łopatkę myjemy kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie , polewamy olejem i smażymy.
Gulaszowa na winie białym
Obsmażamy mięso do zarumienienia i podlewamy winem .
Gulaszowa na winie białym
Ziemniaki obieramy w kostkę, dodajemy warzywa ze słoika i gotujemy z 40 minut