Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy na winie
Cebule i czosnek drobno siekamy.Marchew kroimy w plasterki,ziemniaki w kostkę a paprykę w paseczki. Na połowie oliwy/oleju przesmażamy na rumiano wołowinę (pokrojoną w kostkę) po czym wykładamy ją na talerz.Do rondla wlewamy resztę oliwy/oleju i przesmażamy cebulę wraz z czosnkiem i marchewką.Po przesmażeniu dodajemy mięso doprawiamy solą,pieprzem i podlewamy winem.Dusimy aż wino odparuje o połowę.Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą,listek laurowy i bulion.Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem około 2 ,2,5 godzin.(od czasu do czasu mieszamy)Na 30 minut przed końcem dodajemy ziemniaki i paprykę i dusimy do miękkości ziemniaków. Gulasz podajemy od razu po przygotowaniu posypany zieloną pietruszką . . . .
gusia1000
edytaha
evita0007
edytaha
Kurcze, no to jak zwykle :P
evita0007
Tak Edytko jak zwykle :( ale jak kiedyś coś 'skasztanie' to na pewno ci dam znać i wtedy ci podeślę oki ? hihi ;D
edytaha
Oki Ewuniu, trzymam Cię za słowo :) Tylko troszkę boję się co też możesz "skasztanić" ;P
zewa
Nigdy nie zostawisz koleżankom. Ale niedobra jesteś Ewciu :)
evita0007
Ajć Evi,tak 'wyjszło' nastepnym razem poczęstuję :=)