Sposób przygotowania:
Gumisiowe babeczkiCiasto
W misce zmieszać : przesianą przez sitko mąkę z cukrem pudrem, kakao i szczyptą soli. Dodać żółtko, śmietanę oraz małe kawałki zimnego masło i zagnieść ciasto.
Następnie owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkować, wyciąć kółka za pomocą foremek i wylepić nim, wysmarowane wcześniej masłem, foremki do babeczek.
Nakłuć spód widelcem i piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10-15 min. Wystudzić.
Masa
Z całości soku odlać 3/4 szklanki. Resztę wlać go garnka, dodać cukier i zagotować. W odlanym soku rozrobić dokładnie budyń tak, aby nie było grudek.
Do zagotowanego w garnku soku dodawać powoli rozrobiony budyń, cały czas energicznie mieszając, by nie powstały grudki. Można użyć do tego miksera.
Gotować chwilę, aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Zimny budyń zmiksować z serkiem mascarpone.
Babeczki
Zimne babeczki napełniać masą budyniowo-serową, a na wierzch ułożyć świeże i umyte borówki.
Przechowywać w lodówce.