Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Guziczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetnie w smaku zarówno z migdałami jak i orzechami

Guziczki

Składniki:

Guziczki

 

  • 30 dkg migdałów(lub orzechów)
  • 15 dkg gorzkiej czekolady
  • 20 dag cukru
  • 3 białka
  • 1 opakowanie małe cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Guziczki
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodać drobniutko posiekane migdały lub orzechy, cukier, startą czekoladę oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Masę nakładamy małymi porcjami na blachę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w niezbyt nagrzanym piekarniku. Czas pieczenia zależy od piekarnika.

Tagi:

czekolada