Sposób przygotowania:
Gwiazdeczki z białej czekolady
Tabliczki czekolady białej wypakować i połamać na kawałki,wrzuc- -ić do dużego rondla,zalać taką ilością mleka,aby wyrównać z ilością czekolady.Mieszać ciągle na małym ogniu,aż masa zgęstnieje Masę marcepanową gotową dodać do masy czekoladowej dodać masło,wymieszać całość z wiórkami,a ich część zostawić na posypkę.Wymieszać,odstawić i wystudzić,aby masa zgęstniała.Przygotować tytkę z brystolu,wycinając w dole otwór w ząbki,co ułatwi tworzenie i wyciskanie gwiazdek z masy,a także formę silikonową z podobnymi otworkami lub zwykłą,wyłoż- oną papierem pergaminowym.Wyciskać przez tytkę gęstą białą masę marcepanowo-czekoladową,tworząc lekko kolistymi ruchami małe gwiazdki w odstępie 3-4 cm.Wstawić do lodówki formę z zawartością na niecałą godzinę.Po wyjęciu,zdjąć gwiazdki lekko czubkiem noża czy łopatki z papieru lub formy silikonowej prosto na paterę.Posypać czekoladki resztą wiórków.