Sposób przygotowania:
Gwiazdeczki z budyniem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać żółtka, posiekane masło, proszek budyniowy i szczyptę soli. Wyrobić gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Następnie cienko wałkować na podsypaną mąką stolnicy na grubość ok 3-4 mm. Foremki - stempelkami w kształcie gwiazdki wycinamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 12 min.
Następnie cienko wałkować na podsypaną mąką stolnicy na grubość ok 3-4 mm. Foremki - stempelkami w kształcie gwiazdki wycinamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 stopni i pieczemy ok. 12 min.
Czekoladka 2