Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka kokosowe
5 jajek ugotować na twardo, po ostudzeniu obrać i wyjąć żółtka i zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę do czosnku.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową, wiórkami, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dokładnie posiekać z masłem i margaryną. Następnie dodać całe jajko i starte na tarce żółtka, zagnieść ciasto.
Na podsypanej mąką stolnicy ciasto rozwałkować wałkiem karbowanym na grubość 4-5 mm, pokroić w kwadraty i ułożyć na przygotowanej blaszce.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, włożyć blaszkę z ciasteczkami i upiec na złoty kolor.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową, wiórkami, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dokładnie posiekać z masłem i margaryną. Następnie dodać całe jajko i starte na tarce żółtka, zagnieść ciasto.
Na podsypanej mąką stolnicy ciasto rozwałkować wałkiem karbowanym na grubość 4-5 mm, pokroić w kwadraty i ułożyć na przygotowanej blaszce.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, włożyć blaszkę z ciasteczkami i upiec na złoty kolor.
mocsłodkości