lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gyros

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo pyszna polecam na wieczorki babskie jak i na obiad kolacje czy party

Gyros Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gyros

 

  • sos Salsa Winiar 1 sztuka
  • ryż 2 woreczki
  • sałata dekoracja 11 listków
  • kukurydza 200 gram
  • majonez dekoracyjny Winiar 200 gram
  • marchewka 2 sztuki
  • groszek 150 gram
  • pierś z kurczaka 400 gram
  • Cury 2 łyżeczki
  • 2 rosołki warzywne Winiar
  • sos sałatkowy z bazylią i oregano
  • rzodkiewka

Sposób przygotowania:

Gyros
1- Gotujemy piersi na rosołkach Winiary warzywnych razem z marchewkami czyli 2 rosołki i gotować na małym ogniu aż piersi zmiękną studzimy i kroimy drobno następnie na patelnie i delikatnie smażymy na Kasi posypujemy sosem sałatkowym z bazylia i oregano Winiar jakieś 10 minut 2- Ryz gotujemy około 25 minut też aż zmięknie dodać 2 łyżeczki Cury 3- Naczynie żaroodporne kładziemy na stół na dół polewamy sos Salsa Winiar na to kładziemy ryz naste pnie pokrojona sałatę i posypujemy teraz sosem sałatkowym winegret Winiar 4- Na sałatę kładziemy kurczaka i posypujemy marchewka pokrojona z rosołu w kostkę teraz majonez Winiar kładziemy na marchew i rozsmarowujemy równomiernie 5- Rzodkiewkę kroimy w plasterki posypujemy na majonez apotem idzie kukurydza i groszek zielony i znowu ryż sałata kurczak groszek rzodkiewka groszek kukurydza marchewka na koniec polewamy sosem Salsa Winiar i gotowa u co za smak polecambardzo smaczne
Gyros
przygotowujemy składniki potrzebne nam do gyrosa :)
Gyros
Zaczynamy od sosu Salsa ktory idzie jako pierwszy na dno
Gyros
Pokrojona sałatka i posypana sosem winegret skropcie cytrynka da orginalny smak
Gyros
Majonez równomiernie rozprowadzić by nam przeszło i sie zmieszało