Sposób przygotowania:
Halibut miodowo-pieprzowy :
Zrobić marynatę z soku cytryny, miodu , 2 łyżek oleju , szczypty soli mielonego pieprzu i ziarnistego pieprzu . Polać ułożone w pojemniku dzwonka halibuta , dołożyć trawę cytrynową i odstawić do lodówki na 1 godziną . W tym czasie kilka razy obracać .
Na patelni rozgrzać olej .
Halibuta wyjąć z marynaty , osuszyć , oprószyć mąką i smażyć na rumiano przewracając w trakcie smażenia. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i wrzucić wyłowiony z marynaty pieprz ziarnisty i trawę cytrynową .
Podałam z ryżowym makaronem Tagliatelle ale na Wigilię można tradycyjnie do ziemniaczków.
Na patelni rozgrzać olej .
Halibuta wyjąć z marynaty , osuszyć , oprószyć mąką i smażyć na rumiano przewracając w trakcie smażenia. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i wrzucić wyłowiony z marynaty pieprz ziarnisty i trawę cytrynową .
Podałam z ryżowym makaronem Tagliatelle ale na Wigilię można tradycyjnie do ziemniaczków.
luna