Sposób przygotowania:
Halibut z owocowej marynaty :
Zmieszać sok cytrynowy z konfiturą , pieprzem i solą i zalać tym ułożone w pojemniku dzwonka halibuta . Zostawić w lodówce na 2 godziny ( w tym czasie przewracać dzwonka by dobrze przeszły marynatą ).Wyjąć z marynaty i osuszyć . Obtoczyć w mące i strzepnąć jej nadmiar . Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) i na gorący kłaść rybę . Smażyć na rumiano ze wszystkich stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Podałam z pierogami z kapustą ( zamiast ziemniaków i surówki ) .Ryby lubią kapustkę .A pierożki mam zawsze w zapasie .
Halibut tak przyrządzony jest pyszny . Eksperymentowałam już z różnymi marynatami – ta jest fantastyczna .Nie wiem jak by się sprawdziła przy innej rybie ale do Halibuta- super.
Podałam z pierogami z kapustą ( zamiast ziemniaków i surówki ) .Ryby lubią kapustkę .A pierożki mam zawsze w zapasie .
Halibut tak przyrządzony jest pyszny . Eksperymentowałam już z różnymi marynatami – ta jest fantastyczna .Nie wiem jak by się sprawdziła przy innej rybie ale do Halibuta- super.
A.B.
Babciagramolka
Hi hi - udał mi się ten halibut ,a w zasadzie ta marynata . Pierogi z kapustą będę raczej do innej rybki podawać bo tego halibuta szkoda mieszać z innym smakiem .Jest tak dobry że rozpływa się w ustach - ziemniaczki młode z wody i sama sałata z winegret starczą . Myślę , że na grilla można by też marynować w niej .
msewka
Doro
Jojo
luna
siegotka