MADZIALENKA

MADZIALENKA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 19]

Halibut z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne i dietetyczne

Halibut z warzywami

Składniki:

Halibut z warzywami

 

  • ok 1kg HALIBYTA
  • 1kg rzodkwi
  • kieliszek wytrawnego białego wina
  • natka z pietruszki
  • chude mleko
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • chrzan
  • gałka muszkatałowa

Sposób przygotowania:

Halibut z warzywami
Rybę oczyścić isktopić sokiem z cytryny.pozostawić na kilkanaście minut następnie posolić i popieprzyć upiec na grilu - piekarniku.Rzodkiew obrać i pokroić w słupki. wono wymieszać z 2 łyżkami wody wlać do garnka i zagotować- dodać rzodkiew i gobować pod przykryciem ok 5 min. Połowę tak przygotowanej rzodkwi rozdrobnić z dodatkiem mleka i niewielkiej ilości chrzanu. tak otrzymany sos wymieszać z pozostałą częścią rzodkwi, dodać posiekaną natkę pietruszk całość przyprawić gałką muszkatałową. Polecam do gotowanych ziemniaków