nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Hamburgery z indykiem ichutneyem z mango

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tropikalny hamburger z indykiem

Hamburgery z indykiem ichutneyem z mango Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Hamburgery z indykiem ichutneyem z mango

 

  • 2 bułki hamburgerowe
  • 2 sznycle z indyka
  • 2 plastry sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • garść rucoli
  • chutney z mango
  • sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Hamburgery z indykiem ichutneyem z mango
Przygotowujemy chutney zgodnie z przepisem https://gotujmy.pl/chutney-z-mango,przepisy,189526.html. Mięso myjemy, osuszamy, solimy i pieprzymy. Grillujemy przez 5 minut z dwóch stron. Plastry ananasa kroimy w kostkę i grillujemy przez ok 5 minut, aż zrobią się brązowe. Bułki przekrajamy na pół, smarujemy majonezem, dajemy garść rucoli, grillowanego ananasa, sznycel, plaster sera i chutney. Całość grillujemy jeszcze przez 3 minuty, aby były ciepłe. Gotowe. Smacznego.
Hamburgery z indykiem ichutneyem z mango
Sznycle płuczemy,suszymy, doprawiamy i grillujemy
Hamburgery z indykiem ichutneyem z mango
Plastry ananasa kroimy w ksotkę i grillujemy
Hamburgery z indykiem ichutneyem z mango
Bułki przekrajamy, smarujemy majonezem, dodajemy rucolę
Hamburgery z indykiem ichutneyem z mango
Dodajemy ananasa, mięso, ser i chutney