Sposób przygotowania:
Smaczne hamburgery z warzywnym klopsem i boczkiem
1. Najpierw warzywny klopsik. Fasolę z puszki odcedzamy na sitku i w miseczce rozgniatamy widelcem na papkę.
2. Komosę ryżowa gotujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do fasoli razem z posiekana natka pietruszki i jajkiem. Dobrze mieszamy i formujemy klopsy wielkości bułki.
3. Klopsy układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy około pól godziny w temperaturze 190 stopni.
4. Plastry boczku grillujemy lub smażymy na patelni tak żeby były chrupiące. Lekko grillujemy też obie strony bułki.
5. Na spody bułki nakładamy po trochę ketchupu, na to klops i na wierzch plaster żółtego sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika aż ser się ładnie rozpuści.
6. Górna część bułki smarujemy majonezem i układamy na niej sałatę. Jeszcze tylko boczek w środek, składamy obie części bułki i...gotowe!!! PYCHA!
2. Komosę ryżowa gotujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do fasoli razem z posiekana natka pietruszki i jajkiem. Dobrze mieszamy i formujemy klopsy wielkości bułki.
3. Klopsy układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy około pól godziny w temperaturze 190 stopni.
4. Plastry boczku grillujemy lub smażymy na patelni tak żeby były chrupiące. Lekko grillujemy też obie strony bułki.
5. Na spody bułki nakładamy po trochę ketchupu, na to klops i na wierzch plaster żółtego sera. Wkładamy do nagrzanego piekarnika aż ser się ładnie rozpuści.
6. Górna część bułki smarujemy majonezem i układamy na niej sałatę. Jeszcze tylko boczek w środek, składamy obie części bułki i...gotowe!!! PYCHA!