Sposób przygotowania:
Herbata jabłkowa :
Jabłko przekroić na pół , usunąć gniazdo nasienne i przekroić na ósemki bez obierania . Zalać wodą, dodać goździk, cynamon i gotować 5 minut ( od zawrzenia wody ) .Herbatę wsypać do wyparzonego wrzątkiem czajniczka i zaparzyć przecedzonym wrzącym wywarem z jabłek. Przykryć i zostawić na podgrzewaczu na 5 minut . Rozlać do filiżanek .Osłodzić do smaku miodem .
Zamiast świeżego jabłka można użyć kilku plasterków jabłka suszonego.
Można do parzenia zamiast cynamonu dodać wanilie lub obrany imbir , każda z tych herbat będzie mieć trochę inny smak – wszystkie są bardzo smaczne .
Zamiast świeżego jabłka można użyć kilku plasterków jabłka suszonego.
Można do parzenia zamiast cynamonu dodać wanilie lub obrany imbir , każda z tych herbat będzie mieć trochę inny smak – wszystkie są bardzo smaczne .
zewa