Sposób przygotowania:
Jogurtowiec- ciasto z jogurtów greckichPrzygotowanie tortownicy:

Dno tortownicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, z wierzchu tortownicę szczelnie owinąć folią aluminiową, a boki wysmarować masłem.
Przygotowanie ciasta:

Jogurt grecki przełożyć do miski, wbić jaja, wlać masło i dodać pozostałe składniki prócz brzoskwiń. Dokładnie zmiksować.
Przygotowanie brzoskwiń:

Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kosteczkę.
Pieczenie:

Masę wlać do tortownicy, na wierzchu wyłożyć brzoskwinie. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 90 minut. Zostawić na pół godziny w zamkniętym piekarniku po upieczeniu, następnie kolejne pół godziny studzić w lekko uchylonym. Po ostudzeniu sernik przełożyć do lodówki i schładzać kilka godzin, a najlepiej całą noc. Życzę smacznego!
ziutula