Sposób przygotowania:
Hot-dog z prażoną cebulką
Do miski wkruszyć drożdże, dodać cukier i utrzeć aż będą płynne. Wlać mleko, wodę, olej, dodać sól i wymieszać. Następnie dodać mąkę i wyrobić ciasto. Posypać je lekko mąką, zakryć miskę ściereczka i zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość ponownie chwilę wyrobić, podsypać mąką i rozwałkować na nie za cienki w miarę prostokątny placek. Placek pociąć na 8 pasków, a każdą parówkę ponacinać na końcach na krzyż. Na każdym pasku ciasta posypać cebulkę, na jeden z końców położyć parówkę i zwinąć ciasto z parówka w roladkę. Tak przygotowane hot dogi ułożyć na blasze z wyposażenia kuchenki posypanej mąką i zostawić do podrośnięcia. Gdy podrosną blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. Gotowe hot dogi wyjąć z piekarnika i przed podaniem lekko przestudzić.
misia5
zewa
Dziękuję, my lubimy takie jedzonko. Tylko, że mi w boczki idzie, hi, hi :)
edytaha
zewa
dobrze, że od patrzenia nic nie rośnie, hi, hi :)
edytaha
Ale za to jak ślina leci :(
zewa
:)
mysza75
zewa
:)