Sposób przygotowania:
Huligan
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, masę. Po utarciu powoli dolewać olej i wodę, cały czas ucierając. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kontynuować ucieranie.
Białka ubić z solą na sztywną pianę, wmieszać delikatnie do przygotowanego ciasta.
Ciasto podzielić na dwie części.Jedno zostawić a do drugiej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Ciasto wylewac na blache na zmiane raz ciemne raz jasne
piec około 50 minut w temperaturze 180ºC,
Białka ubić z solą na sztywną pianę, wmieszać delikatnie do przygotowanego ciasta.
Ciasto podzielić na dwie części.Jedno zostawić a do drugiej dodać kakao i dokładnie wymieszać.
Ciasto wylewac na blache na zmiane raz ciemne raz jasne
piec około 50 minut w temperaturze 180ºC,