Sposób przygotowania:
Imbirowe smaki wg Buni
Skrzydełka podzielić na połówki ( odrzucić końcówki ) .Zalać 2 szklankami wody , dodać szczyptę soli i gotować 40 minut . Obrać i utrzeć imbir . Na głębokiej patelni lub w woku rozgrzać olej .Wrzucić imbir i smażyć mieszając minutę .Dorzucić mrożone warzywa i drobno pokrojoną rzodkiewkę . Smażyć mieszając kilka minut aż warzywa zmiękną i stracą posmak surowizny .Posypać szczyptą kurkumy , dodać odrobinę sosu Teryiaki . Miękkie skrzydełka wyjąć z wywaru i przełożyć na warzywa .Podsmażyć . Podlewać wywarem z gotowania skrzydełek. Wrzucić połamany makaron . Dolać resztę wywaru . Zostawić aż makaron zmięknie. Pokroić pomidorki na ćwiartki . Usiekać szczypior i natkę .Wrzucić do zupy . Doprawić zupę octem ryżowym , cukrem brązowym , sosem Teryiaki ( lub sojowym ) . Podawać natychmiast bo jak makaron postoi to zrobi sie makaron z warzywami i skrzydełkami a nie zupa ( też smaczny ) . * podpowiadam - końcówki skrzydełek gromadzę razem z innymi odkrawanymi kawałkami kurczaka w zamrażarce ( dokładam i dokładam aż sie zbierze odpowiednia ilość ) , a potem gotuję z utartymi warzywami wywar- bazę do sosów i zup .