Sposób przygotowania:
Impresja bolońska z nuggetsami z fety
Przygotować ciasto - wymieszać jajko z mlekiem i dodać jasny sezam i tyle mąki, aby było gęste. Na patelni rozgrzać olej. Na średnim ogniu smażyć paprykę pokrojoną w paski oraz kostki fety panierowane w cieście (można też przygotować panierkę do nuggetsów z paczki - dostępne w sklepach) i smażyć na złocisty kolor, obracając łopatką. Makaron zalać wrzątkiem w osobnych miskach, przykryć na 5 minut, odcedzić na sitku. Sos podgrzać w rondelku, dodać sos sojowy i chili, jak ktoś lubi pikantniejsze potrawy. Makaron odcedzić na sitku. Nie narzucam wyboru makaronu, najlepiej użyć dwóch dowolnych, ulubionych, wykorzystywanych w kuchni orientalnej. Makron, którego mamy więcej wymieszać z sosem, rozłożyć na dwa talerze, tworząc gniazdko, w środku umieścić makaron ryżowy. Dodać paprykę, nuggetsy z fety i posypać sezamem. Dekorować cebulką.
Luśka