Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Indyjskie placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podczas pieczenia placuszki nabiorą właściwy kształt.

Indyjskie placuszki

Składniki:

Indyjskie placuszki

 

  • 50 dag maki krupczatki
  • 1/2 szklanki oleju sojowego
  • 3 dag masła
  • olej do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania:

Indyjskie placuszki
Z maki i wody zagnieść ciasto,(ciasto powinno być twarde), posolić, zawinąć w mokrą ściereczkę i odstawić na pół godziny.
Po tym czasie uformować wałek grubości 4 cm, pociąć go na kawałki dł, 4 cm. Masło roztopić w garnuszku, połączyć z olejem sojowym. Każdy kawałek ciasta zanurzyć w oleju, następnie rozwałkować na grubość 3 mm i smażyć na gorącym oleju z obu stron.

Tagi:

mak