Sposób przygotowania:
Indyk duszony ze szparagami i jarmużem
Fileta z indyka pokroić w średnią kostkę, obsypać czubrycą, wymieszać. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, dodać mięso i obsmażyć. Zawartość patelni zalać wodą.
Jarmuż umyć i osączyć, usunąć najgrubsze nerwy, liście pokroić, dodać do mięsa i gotować pod przykryciem około 15-20 minut.
Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić, główki zostawić w całość, dodać do mięsa. Całość dusić pod przykryciem jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z palnika, zalać jogurtem, wymieszać i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z kaszą bulgur.
Smacznego :)
Jarmuż umyć i osączyć, usunąć najgrubsze nerwy, liście pokroić, dodać do mięsa i gotować pod przykryciem około 15-20 minut.
Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić, główki zostawić w całość, dodać do mięsa. Całość dusić pod przykryciem jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z palnika, zalać jogurtem, wymieszać i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z kaszą bulgur.
Smacznego :)