Sposób przygotowania:
Pappardelle z indykiem
Fileta z indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i podsmażyć w rondlu na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
Mięso zalać wrzątkiem, młodą marchewkę i cukinię pokroić i dodać do mięsa, gotować pod przykryciem 10 minut.
Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końce, łodygi pokroić, główki zostawić w całości, wrzucić do mięsa. Gotować jeszcze 5 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, wlać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku. W między czasie, w osobnym garnku ugotować makaron al dente, odcedzić i wymieszać z sosem.
Smacznego
Mięso zalać wrzątkiem, młodą marchewkę i cukinię pokroić i dodać do mięsa, gotować pod przykryciem 10 minut.
Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końce, łodygi pokroić, główki zostawić w całości, wrzucić do mięsa. Gotować jeszcze 5 minut.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, wlać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku. W między czasie, w osobnym garnku ugotować makaron al dente, odcedzić i wymieszać z sosem.
Smacznego