Sposób przygotowania:
Indyk z suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym
1. Filet z indyka kroję w kostkę. Pomidory suszone odsączam z zalewy i kroję w paski. Cebulę obieram i kroję w półplasterki.
2. Na oliwie szklę cebulę. Dodaję indyka, pomidory suszone oraz mielone papryki. Smażę około 5 minut. Następnie wlewam wodę i duszę około 10 minut. Całość zalewam śmietaną i duszę do momentu, aż sos zgęstnieje.
Potrawę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z ryżem lub ziemniakami.
2. Na oliwie szklę cebulę. Dodaję indyka, pomidory suszone oraz mielone papryki. Smażę około 5 minut. Następnie wlewam wodę i duszę około 10 minut. Całość zalewam śmietaną i duszę do momentu, aż sos zgęstnieje.
Potrawę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z ryżem lub ziemniakami.