czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Indyk duszony ze szparagami i jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z indyka duszony z warzywami w jogurtowym sosie, to lekkie i niskokaloryczne danie idealne na wiosenny obiad :)

Indyk duszony ze szparagami i jarmużem

Składniki:

Indyk duszony ze szparagami i jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Indyk duszony ze szparagami i jarmużem
Fileta z indyka pokroić w średnią kostkę, obsypać czubrycą, wymieszać. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, dodać mięso i obsmażyć. Zawartość patelni zalać wodą.

Jarmuż umyć i osączyć, usunąć najgrubsze nerwy, liście pokroić, dodać do mięsa i gotować pod przykryciem około 15-20 minut.

Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić, główki zostawić w całość, dodać do mięsa. Całość dusić pod przykryciem jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z palnika, zalać jogurtem, wymieszać i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z kaszą bulgur.

Smacznego :)

Tagi:

danie mięso