Sposób przygotowania:
Indyk w czekoladzie z truskawkami i marchewką
Mięso płuczę, przekładam do garnka i podsmażam na maśle. Mąkę mieszam z wodą i wlewam do mięsa. Następnie wlewam wino oraz wsypuję paprykę mieloną. Mięso duszę około godziny na małym ogniu.
Czekoladę łamię na kostki i dodaję do mięsa. Truskawki obieram z szypułek i kroję na ćwiartki. Dodaję do mięsa. Wszystko razem duszę jeszcze około 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą.
Marchewkę obieram i kroję w cienkie podłużne plastry. Ma osolony wrzątek wrzucam marchewkę. Gotuję około 7 minut. Wyjmuję i układam na talerzu. Na środek wykładam porcję indyka, polewam sosem czekoladowym.
Czekoladę łamię na kostki i dodaję do mięsa. Truskawki obieram z szypułek i kroję na ćwiartki. Dodaję do mięsa. Wszystko razem duszę jeszcze około 5 minut. Sos doprawiam do smaku solą.
Marchewkę obieram i kroję w cienkie podłużne plastry. Ma osolony wrzątek wrzucam marchewkę. Gotuję około 7 minut. Wyjmuję i układam na talerzu. Na środek wykładam porcję indyka, polewam sosem czekoladowym.