Sposób przygotowania:
Indyk meksykański z odrobiną czekolady
Cebulę obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Pomidory umyć, naciąć krzyżyki na podstawie, sparzyć gorącą wodą, obrać, usunąć nasiona, a resztę pokroić w kostkę. Czekoladę zetrzeć na tarce. Piekarnik rozgrzać do 160stopni. Indyka obtoczyć w mące. W żaroodpornym naczyniu rozgrzać olej, włożyć indyka, smażyć przez 10minut, odwracając od czasu do czasu. Przenieść na talerz. Do naczynia wrzucić cebulę i paprykę, smażyć 5minut. Wsypać pozostałą mąkę, zasmażyć. Wlać bulion, dodać rodzynki, pomidory, chilli, cynamon, kminek i czekoladę. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować. Włożyć indyka, przykryć, wstawić do piekarnika na 50minut. Podawać od razu po przygotowaniu.