Sposób przygotowania:
Indyk w galarecie
Oczyszczone piersi z indyka przekładamy do garnka, dodajemy obrane marchew, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy ok 2 l wody, zagotowujemy. Zdejmujemy szumy i doprawiamy do smaku.
Gotujemy, aż mięso będzie odpowiednio miękkie. Odcedzamy rosół, odmierzamy dokładną ilość i dodajemy żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Mięso kroimy w kawałki, warzywa w drobną kostkę. Dodajemy do wywaru z żelatyną, dodajemy posiekaną natkę i przelewamy do pojemniczków. Schładzamy i odstawiamy do stężenia.
Gotujemy, aż mięso będzie odpowiednio miękkie. Odcedzamy rosół, odmierzamy dokładną ilość i dodajemy żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Mięso kroimy w kawałki, warzywa w drobną kostkę. Dodajemy do wywaru z żelatyną, dodajemy posiekaną natkę i przelewamy do pojemniczków. Schładzamy i odstawiamy do stężenia.