Sposób przygotowania:
Dietetyczna pierś z indyka z marchewką w galarecie
Ok. 700 g dietetycznej piersi z indyka nadziewamy marchewką mini HORTEX i suszoną śliwką. Śliwka jest wskazana dla osób odchudzających się, ponieważ przyśpiesza metabolizm, a marchewka obniża cholesterol i sprawia, że nasza skóra nabiera ładny koloryt:) Tak przygotowaną pierś wrzucamy do garnka i zalewamy ok 1,5l. zimnej wody, dodajemy 2 ziarnka pieprzu, ziela angielskiego i liścia laurowego oraz 1 kostkę rosołową i 1/2 pora. Gotujemy na małym ogniu ok. 0,5 h. a pod koniec wrzucamy opakowanie mrożonki Hortex Marchewka - kostka. Całość gotujemy jeszcze przez ok 7 min. Przelewamy wywar przez sito. Czekamy aż soki w piersi z indyka się uspokoją, a następnie kroimy ją w plastry, które układamy w docelowym naczyniu. Całość obtaczamy marchewką - kostką Hortex z wywaru. Do gorącego odcedzonego wywaru - bulionu, wsypujemy ok. 3 łyżeczki żelatyny (proporcja na 1 l wywaru). Energicznie całość mieszamy i jak wywar zacznie delikatnie tężeć, zalewamy naszego indyka, tak aby był przykryty w całości. Wkładamy na min. 2 h do lodówki aby potrawa stężała. Całość ozdabiamy dowolnymi ziołami.