Sposób przygotowania:
Indyk w galarecie z brokułem i marchewk
Rosół (mój był jeszcze letni) przecedziłam, dodałam przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zagotowałam, dodałam żelatynę i dokładnie wymieszałam (już bez gotowania). Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny, dla koloru dodałam szczyptę kurkumy. Do rosołu dołożyłam rozdrobnione mięso, oraz pokrojoną marchewkę i brokuła, przemieszałam, żeby składniki równomiernie się rozłożyły. Płynną galaretą napełniłam trzy filiżanki i jeden pojemniczek po kiełkach. Po wystygnięciu wstawiłam do lodówki, aby galaretka stężała. Podałam z pokrojoną na cząstki cytryną.
misia5
edytaha
Przepraszam Misiu! Już podsyłam Ci filiżankę :)
jaNina
zbysiowa
MagdaMM
2milutka
edytaha
Mąż wtrząchnął pojemniczek, filiżanki rozdzielę pomiędzy Was, a sama dla siebie chyba zrobię następną porcję :D
monikaT83
edytaha
Na pewno się uda, zdolniacha jesteś Monisiu :)
mysza75
edytaha
Chętnie bym poczęstowała :)
gosia56
edytaha
Zapraszam Gosiu :)